pühapäev, oktoober 07, 2007

Miks mulle on TV antisümpaatne?


Sind huvitab?

Enne "meie ajastut" kus tänavaplakatitelt ning sinu kõrval seisval inimeselt ei paistnud suuri dekolteesid ega paljastatud sääri, oli naise keha hinnatud ja hoitud. Seda ei paljastatud maailmale. St võhivõõrastele meestele.Nüüdseks tundub olevat ilu võrdsustatu s---ikusega.

Telereklaamid, mis iga natukese aja tagant tahame või ei meile silma jäävad vaadates mõnda filmi, ei kutsu mitte ainult teismelistel ja kooliealistes lastes esile mõjutusi ja eeskujude järgimist, see mõjutab ka meid, täiskasvanuid, tahes tahtmata. Ka kindlate veendumustega inimesele pidevalt kokku puutuv halb mõju tekitab teatud efekti. Märkamatult võib see kujundama inimese arusaamu kui teemaga mitte tegeleda.

Ei usu? Mõelge mõnele näitele, missugust mõju televisioonidest pakutu annab?

Ideaale kõhnusest, populaarsusest, tööalasest edukusest
Ideaale rikkusest, põnevusest, argielu kiirusest
Ideaale ebaarvestavast käitumisest teistega
Mina-kesksust ehk isekust
Erootilisust, valesuid ettekujutusi suhetest
Seksikat käitumist, riietumist
teadmist, et sa oled niipalju väärt kui hea sa välja näed/kui kõrgel ametiredelil sa ronid

Filmid, saated, isegi reklaamid räägivad valedest ellusuhtumistest, annavad ebareaalse kujutluse elust ja paljastavad asju, mis on mõeldud varjatuks jääma.

Sellel näitlejannal, kes mängib su lemmikfilmis pearolli ja ennast pool-alasti esitleb teatud stseeni jaoks, võib olla perekond, kuldaväärt abikaasa ja väikesed lapsed.

Kas sulle meedliks et see ainus, kellega sa oma südant ja kogu oma elu jagad, armastab küll ainult sind, kuid näeb ka teisi. Mis vahe on tv nähtud inimesel ebasündsas riietuses või käitumisega ja reaalsel inimesel. jah, esimesene ei avalda niisuurt petta tahtmise mõju, kuid mõju siiski on. Inimesele jäävad asjad meelde ja võivad muul ajal kasvõi kogemata vilksatades tagasi ilmuda. Väga romantiline. Ja meesterahvas ei peaks isegi teadma (st omama vaimupilti) liigsest riidepuudusest naiste seljas.

Minu jaoks on see millegi püha rikkumine. Mitte ainult ilu kummardamine Jumala asemel, vaid selle mis on Püha, teotamine. Kasutamine enda soovide jaoks, ilma luba omamata. Sest meie keha ilu on mõeldud AINULT meiega pühas liidus olevale abikaasale. See on Jumala poolt lubatud, mitte ainult lubatud, vaid hoopis soodustatud ja nii ette nähtud.

Kes üritab kogu südamest selliseid asjad oma elust kõrvaldada ja neid vältida, siis suures, suures osas see õnnestub! Muidugi mitte 100%, meie ühikonnas, meie ajastul. See nõuab kõigpealt mõistimist ja mõistlkemist ning siis harjumuste ümberkujundamist. Meeldivatest asjad saab asendada muu meeldivaga. Sellisega, mis edasipoole, mitte ei tõmba maha.

Ja ma olen täitsa kindel, et Jumal näeb meie südame hoiakut. Ta hoolib meist. Tema loodud reeglid on ka enamikus meie tarbeks ja heaks. Piiblis on kohti, mis räägivad meie püha olemisest. 2Kr 7:1 1Pt 1:14-16 Ef 1:4


Kui me teame, et tv on nii paha, miks me seda vaatame?

Kas asi võib olla selels, et me ei oska ensega üksi olla; ja me ei oska oma aega sisustada; või me ei suuda vaikuses olekut nautida?

Rahulik elurütm võib tunduda aeguses nii võõras. Paned teleka kinni ja järsku ei olegi midagi enam teha! Olgugi et tegemata tööde hunnik kasvab või lugemata raamatud kapi peal ootavad. Järsku ei tundugi nad nii lugemistväärivad, sest action on ju kadunud. Nüüd pean rahuga saama õnnelikuks.

Veel üks pühjus, miks ma Tv-d ei kannata, kuid ise samuti võitlen endaga, on see, et sellest võib jääda sõltuvusse. Loodetavasti mitte füüsiliselt. Kõige parem soovitus oleks, tee külm lõpp. Järk-järguline loobumine võib toob kaasa tasapisi teleka vaatamise suurenemise.

Tee selle asemel midagi armsat enda või oma pere tarbeks, tehke mõni lauamäng ja mängige seda. Minge jalutama. Lugege perekonna koosolemisel.

Mõne aja pärast märkate, et magate paremini, teil on rohkem aega ja teistsugune tunne elus.



Sildid: ,


posted by Hedi @ 10:28 PM   0 comments