kolmapäev, oktoober 10, 2007

Beebi hoiab ema tervist!

Rinnavähk on naiste seas kõige levinum surmaga lõppev vähk.

Ma teame, et vähi saamise riski suurendavad vale elustill, stress, halb toitumine, suitsetamine, alkoholi tarbimine, ravsumine, vähene liikumine, keskkonna saastatus, pärilikkus ja mitmed teised asjaolud. Kuid põhjuseid on veel.

Kas sa teadsid, et rinnavähi ja deodorantide kasutamise vahel võib olla seos? Selles vallas on vastakaid uurimusi, jkaks seost kinnitavat artiklit leiduvad siin ja siin (Ing.k.). Laiatarbekaubana müüdavad deodorandid, antiperspirandid, pulkdeodorandid enamikus sisaldavad suures osas alumiiniumi.

Lush pakub oma toodangus alumiiniumivabu mõnusaid kreemdeodrante, mis põhinevad naatrium ja magneesium sooladel minu teada.

Muide, on avastatud (Ing.k.)et mehed tunnevavad loomuliku higilõhna kaudu, mida ei varjuta deodorandid ega parfüümid, millal naise on kõige viljakam! Sel ajal on higi lõhn kõige vähem intensiivsem ja perioodi ajal aga kõige intensiivsem.

Hormoonid, mis mõjutavad naisi

Iga kuu mõjutavad kaks hormooni naise enesetunnet ja keha: östrogeen ja progesteroon. Esimene on ülekaalus naiste perioodi algusest kuni ovulatsioonini, teine sealtmeelt kuni järgmise perioodi alguseni. Sellest hetkest, kuni naine jääb beebiootele, saab kaalukamaks progesteroon. (võib-olla see selgitab naiste tujukust siis:)

Varasem sünnitus emale tervislik

Pidev suurenennud östrogeenitase veres suurendab rinnavähi riski, vastupidiselt suurenenud progesterooni tasemele - see vähendab riski rinnavähki jääda. Mida hiljem saab naine esimese lapse, seda suurem on rinnavähi oht. Naisel, kes saab esimese lapse 35a. on kaks korda suurem risk rinnavähi tekkeks kui naisel, kes saab esimese lapse enne 20. eluaastat. Ning rohkemate laste saamine ning kaua imetamine vähendab ohtu rinnavähiks.
Naistele on loomulik sünnitada ja lapsi kasvatada. Iga perioodiga kuu suurendab vähehaaval rinnavähi riski. Toetav artikkel on siin (Ing.k.).

Katkestatud raseduse kahjulikkus

Naiste rinnakoed ei ole lõplikult väljaarenenud (Ing.k.), kuni ta jääb rasedaks. Siis muutuvad nad täielikult arenenuks eesmärgiga toota tulevasele lapsele piima. Esimestel raseduskuudel katkestatud rasedus muudab rinnakoed suurenendu estradioli koguse tõttu rohkem haavatavaks rinnavähi tekkele hilisemas elus, suuremas riskiks kui naisel oli enne rasedust. Beebi sünniga lõppenud rasedus soodustab rinnavähi ohu langust seega hilisemas elus. Selle pärast on hea, kui abielus olevatel noorted inimesed saavad noorelt beebi.

Hormonaalsed rasestumisvastased vahendid tekitavad (Ing.k.) suurendavad samuti riski, kuid see on väidetavalt risk taandub esiealgseks peale hormoonaalsete vahendite kasutamise lõpetamist. Samuti võivad nende kasutamine masenduses naistel põhjustada depressiooni.

Kui me nüüd mõtleme lääne maailma abiellumise vanuse tõusmise peale, 50-tel oli se naistel 20a ja meestel 23a, nüüd 50 aastat hiljem on keskmine abiellumise vanus naistel 25 ja meestel 27. Kõik see ei lähe kokku sellega, kuidas meid loodud on. Me ei ole mõeldud ootama, kuni koolid möödas, õppelaenud tagasi teenitud ja majanduslik kindlustatus varuks. Naiste viljakus hakkab langema 25 eluaastast, öeldakse üldistatult.

Meil ei ole ju tegelikult vaja kõiksugu mahukaid uurimusi ja kallist aparatuuri, et saada aru, mis meile hästi ei mõju. Jumala loodud kord, viis, kuidas asjad loomulikult on loodud, näitab ära ka selle, mis on meie leiutatud ja pole ilmtingimata vajalik ning tervislik.

Loomulik valik on tervislik valik. Las naise keha funktsionenerib just sellisena, nagu ta mõeldus seda tegema on. Soovin, et Jumal õnnistaks perekondi!



Wikipedia kaasaabil.

Sildid:


posted by Hedi @ 7:56 PM   0 comments